info@carnivalnews.net

Musiikkia maailmalle: Saara Aalto

Saara Sofia Aalto syntyi 2. toukokuuta 1987 Oulunsalossa. Lapsuudestaan lähtien hän osoitti kiinnostusta musiikkia kohtaan, kirjoittaen ensimmäiset kappaleensa jo viisivuotiaana. Vuonna 1998, 11-vuotiaana, Aalto voitti Kotkan Merilaulukilpailut omalla sävellyksellään. Teini-ikäisenä Aalto vietti kesät kiertäen hääkeikkoja ja valmistui ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta vuonna 2005. Tämän jälkeen hän muutti Helsinkiin opiskelemaan musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa, mistä hän valmistui musiikin maisteriksi.

Saara Aalto esiintyy elokuussa uudessa Factory by Lake tapahtumassa Lohjalla, kaupungin orkesterin säestyksellä.

Kilpailut ja kansainvälinen menestys

Saara Aalto nousi ensimmäisen kerran julkisuuteen vuonna 2007 sijoituttuaan kolmen parhaan joukkoon Talent Suomi -kilpailussa. Tämä avasi hänelle ovia moniin muihin kilpailuihin, kuten Suomen euroviisukarsintoihin vuonna 2011 ja The Voice of Finland -kilpailuun vuonna 2012, joissa hän molemmissa sijoittui toiseksi.

Vuonna 2016 Aalto osallistui Ison-Britannian The X Factor -kilpailuun, jossa hän sijoittui myös toiseksi. Tämä kilpailu toi hänelle kansainvälistä huomiota ja hän solmi levytyssopimukset sekä Suomessa että Britanniassa.

Musikaalit ja ääninäyttely

Kilpailujen lisäksi Aalto on tehnyt uraa musikaalien parissa. Hän näytteli Helsingin Kaupunginteatterin High School Musical -musikaaleissa vuosina 2008 ja 2009. Vuonna 2010 hän esiintyi Wicked-musikaalissa Dorothyn roolissa.

Aalto on myös toiminut ääninäyttelijänä. Hän antoi äänensä prinsessa Annalle Disneyn Frozen – huurteinen seikkailu -elokuvan suomenkielisessä versiossa, mikä toi hänelle lisää suosiota.

Levytykset ja musiikkiura

Saara Aalto on julkaissut kuusi studioalbumia, joista yksi on lähes kokonaan kiinankielinen. Hänen musiikkinsa on kuvailtu olevan ”eeppistä rakkauspoppia”. Hänen albumeitaan ovat muun muassa Blessed with Love, Enkeleitä – Angels ja Wild Wild Wonderland.

Hän on myös julkaissut Teemu Roivaisen kanssa duettolevyn nimeltä Tonight. Aalto on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen artistien kanssa, ja hänen musiikkiaan on kuultu niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Euroviisut ja kiertueet

Vuonna 2018 Saara Aalto edusti Suomea Euroviisuissa kappaleella ”Monsters”. Hän pääsi finaaliin ja sijoittui lopulta sijalle 25. Tämä kokemus vahvisti hänen asemaansa kansainvälisellä musiikkikentällä.

Aalto on konsertoinut laajasti sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen esiintymisensä ovat olleet visuaalisesti vaikuttavia ja taidokkaasti toteutettuja, kuten esimerkiksi hänen In My Wildest Dreams -show Helsingin Hartwall Arenalla vuonna 2017.

X Factor Suomi ja tuomarointi

Vuonna 2017 Saara Aalto toimi yhtenä tuomarina Suomen X Factor -ohjelmassa. Hän valmensi tyttöjen ryhmää ja toi ohjelmaan kansainvälistä kokemustaan sekä ammattitaitoaan.

Hän on myös ollut mukana muissa televisio-ohjelmissa, kuten Ison-Britannian Dancing On Ice -luisteluohjelmassa, jossa hän sijoittui kolmanneksi.

Muut projektit ja saavutukset

Saara Aalto on julkaissut useita kirjoja, kuten Saara Aalto. No Fear, yhteistyössä kirjailija-toimittaja Laura Frimanin kanssa. Hän on myös toiminut lauluvalmentajana Big Brother Suomi -tosi-tv-sarjassa ja aloittanut Amazon Prime Video -tilausvideopalvelussa oman piilokameraohjelman.

Aalto on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia uransa aikana, kuten Suomi-palkinnon vuonna 2016 merkittävästä taiteellisesta urastaan.

Saavutukset

  • Kolmas sija Talent Suomi -kilpailussa (2007)
  • Toinen sija Suomen euroviisukarsinnoissa (2011)
  • Toinen sija The Voice of Finland -kilpailussa (2012)
  • Toinen sija Ison-Britannian The X Factor -kilpailussa (2016)
  • Suomen edustaminen Euroviisuissa (2018)
  • Seitsemän studioalbumin julkaiseminen
  • Näyttelijänä musikaaleissa ja ääninäyttelijänä

Tulevaisuuden näkymät

Saara Aalto jatkaa uraansa monipuolisesti musiikin, television ja muiden projektien parissa. Hänellä on vahva kansainvälinen fanikunta ja hän pyrkii jatkuvasti laajentamaan toimintaansa uusille alueille.

Aalto on osoittanut olevansa monilahjakkuus, joka pystyy menestymään monilla eri aloilla ja tuomaan suomalaisen musiikin ja kulttuurin kansainväliselle tasolle.

Vastaa