info@carnivalnews.net

Kaoma: Brasiliaa sykkivä sydän

Kuka hän on

Kaoma on ranskalainen lambada-yhtye, joka nousi kansainväliseen maineeseen 1980-luvun lopulla. Yhtyeen nimi on saanut inspiraationsa brasiliaportugalin sanasta, joka tarkoittaa ”intoa tai kiihkoa”. Kaoma oli eturintamassa popularisoimassa lambadaa, energistä ja tarttuvaa tanssimusiikkia, joka yhdistää karibialaisia rytmejä afrikkalaisiin.

Vaikka Kaoma tunnetaan yhtyeenä, yhtyeen kasvo ja ääni on sen brasilialainen laulaja Loalwa Braz. Loalwan ainutlaatuinen ja värikäs ääni oli tärkeässä roolissa Kaoman kansainvälisessä menestyksessä.

Mistä hän tulee

Kaoma perustettiin Ranskassa vuonna 1989, ja yhtye koostui useista jäsenistä eri puolilta maailmaa. Laulaja Loalwa Braz on kotoisin Brasiliasta, ja hän toi mukanaan palan Brasilian kulttuuria ja musiikkia, joka antoi Kaomalle sen tunnistettavan äänen ja tyylin.

Vaikka yhtye perustettiin Ranskassa, sen sydän ja sielu on aina ollut Brasilian rytmeissä ja lambadan kiihkeässä tanssissa.

Millaista musiikkia hän on julkaissut

Kaoma on tunnettu lambadan mestarina. Tämä musiikkityyli yhdistää karibialaisia ja afrikkalaisia rytmejä, ja se on tunnettu kiihkeistä tansseistaan. Kaoman musiikki on täynnä elämää ja energiaa, mikä on tehnyt siitä suositun tanssimusiikin ystävien keskuudessa.

Kaoman musiikki on sekoitus poppia, sambaa ja lambadaa, johon on sekoitettu ripaus reggaeta. Tämä yhdistelmä on antanut Kaomalle ainutlaatuisen äänen, joka on resonoinut kuulijoita ympäri maailman.

Mitkä ovat hänen hittinsä

Kaoman suurin hitti on ehdottomasti ”Lambada”, joka nousi maailmanlaajuiseen maineeseen vuonna 1989. Kappale saavutti listaykkösen aseman yli kahdessa kymmenessä maassa, ja se pysyi Ranskan listaykkösenä 12 viikkoa. ”Lambada” tunnetaan myös ”kulkurin tanssina” tai ”kielletty tanssi”, ja se on yksi tunnetuimmista latinalaisista tansseista maailmassa.

Muita tunnettuja Kaoman kappaleita ovat ”Dançando Lambada” ja ”Mélodie d’amour”. Molemmat kappaleet jatkoivat Kaoman menestystä ja vahvistivat yhtyeen asemaa lambadan suosituimpana esittäjänä.

Onko hänellä muuta viihde-esiintymistä

Vaikka Kaoma on tunnettu ensisijaisesti musiikistaan, yhtye on esiintynyt myös muissa viihteen muodoissa. Heidän kappaleitaan on käytetty monissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, ja ”Lambada” oli nimikkokappale 1990-luvun elokuvalle ”The Forbidden Dance”.

Kaoma on esiintynyt myös monissa musiikkivideoissa ja live-esiintymisissä, jotka ovat korostaneet yhtyeen energistä musiikkia ja tarttuvia tansseja.

Harrastukset

Tietoja Kaoman tai sen yksittäisten jäsenten harrastuksista on vähänlaisesti. Kuitenkin, ottaen huomioon heidän musiikkityylinsä, voisi kuvitella, että he nauttivat tanssista, eri kulttuurien musiikista ja matkustelusta.

Loalwa Braz, Kaoman laulaja, on kertonut haastatteluissa rakastavansa ruoanlaittoa ja erityisesti brasilialaisen keittiön antimia. Hän on myös suuri samban ystävä ja on kertonut viettävänsä paljon aikaa rannalla, kun hän ei ole työskentelemässä musiikin parissa.

Tyyli

Kaoma on tunnettu värikkäästä ja eloisasta tyylistään, joka heijastaa heidän musiikkinsa eloisuutta ja energisyyttä. Yhtyeen jäsenet esiintyvät usein värikkäissä, trooppisissa asuissa, jotka korostavat heidän musiikkityylinsä brasilialaisia juuria.

Myös Kaoman musiikkivideot ja live-esiintymiset ovat täynnä kirkkaita värejä ja energistä tanssia. Kaoman tyyli on osa sitä, mikä tekee yhtyeestä niin tunnistettavan ja suositun ympäri maailmaa.

Henkilökohtainen elämä

Kaoman jäsenet ovat pysytelleet suhteellisen yksityisinä henkilökohtaisen elämänsä suhteen. Tämä on ollut osittain strateginen valinta, sillä he haluavat musiikkinsa puhuvan puolestaan. Kuitenkin, tiedetään, että laulaja Loalwa Braz asui Brasiliassa ennen kuin hän liittyi Kaomaan, ja hän on palannut kotimaahansa useita kertoja yhtyeen menestyksen jälkeen.

Loalwa on kertonut olevansa naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Hän on myös kertonut, että hän nauttii ajastaan perheensä kanssa ja että hän pitää yksityiselämänsä ja julkisen elämänsä erillään.

Yhteenveto

Kaoma on lambadan pioneeribändi, joka on tuonut tämän brasilialaisen tanssimusiikin kansainväliselle tasolle. Vaikka Kaoma perustettiin Ranskassa, sen sydän ja sielu ovat Brasilian rytmeissä. Yhtye on tunnettu eloisasta ja värikkäästä musiikistaan ja tyylistään, ja sen suurin hitti ”Lambada” on yksi tunnetuimmista latinalaisista tansseista maailmassa. Vaikka Kaoman jäsenet pitävät yksityiselämänsä suhteellisen yksityisenä, heidän rakkaus musiikkiin ja kulttuuriin näkyy selvästi heidän työssään.