info@carnivalnews.net

Haloo Helsinki! ja Lauri Tähkä mukaan live-musiikin kaikkien ulottuville tuovaan Gixon-sovellukseen

Keikkailevat artistit ja suuren yleisön yhdistävä Gixon-mobiilisovellus keräsi 600 000 euron rahoituksen. Sovelluksen takana oleva Libera la Musica Oy haluaa tarjota esiintymislavan nouseville muusikoille ja tehdä keikkojen varaamisesta helpompaa kuluttajille. 

Suomalainen startup Libera la Musica Oy on kerännyt live- ja etäkeikkojen helpon varaamisen mahdollistavalle Gixon-sovellukselleen 600 000 euron yksityisen pääoman rahoituskierroksen. Sijoittajina toimivat mm. Haloo Helsinki! ja Lauri Tähkä. Gixon-mobiilisovellus yhdistää esiintyvät artistit suoraan kuluttaja- ja yritysasiakkaiden kanssa. 

Gixon antaa lahjakkaille ja nouseville artisteille mahdollisuuden tavoittaa enemmän yleisöjä. Automatisoidun mobiiliovelluksen ansiosta kuka tahansa voi helposti varata esiintyjän tilaisuuteensa, kuten valmistujaisiin tai pihajuhliin, jopa samalle päivälle.

”Perinteisesti muusikoiden varaaminen on ollut hyvin hankalaa. Tapahtuman järjestäjän on täytynyt lähteä kyselemään asiasta verkostostaan tai sitten hänen on täytynyt lähestyä muusikkoa edustavaa tahoa, jonka kanssa neuvottelut aikataulusta, korvauksesta ja muista käytännön järjestelyistä saattavat venyä. Gixon poistaa välikädet esiintyjien ja yleisöjen väliltä. Olemme kiitollisia sijoittajillemme siitä, että he uskovat yhteiseen tavoitteeseemme vapauttaa live-musiikki kaikkien saataville siten, että siitä hyötyvät sekä esiintyjät että yleisö”, kommentoi Gixonin perustajaosakas ja kaupallinen johtaja Mikko Haapala

Sovelluksesta on kaksi versiota, joista toinen on tarkoitettu artisteille ja toinen kuluttajille. Gixon toimii tällä hetkellä live-keikkojen osalta pääkaupunkiseudulla ja virtuaalisesti koko Suomen alueella. Rahoituskierroksen avulla sovellusta kehitetään vastaamaan kansainvälisten markkinoiden tarpeisiin.

Sovelluksen takana oleva Libera la Musica Oy uskoo, että juuri nyt on oikea aika sekä tukea esiintyviä artisteja heidän keikkamyynnissään että antaa ihmisille mahdollisuus kokea live-musiikkielämyksiä.

Koronarajoitusten poistuessa yksityistilaisuudet vapautuvat ennen massatapahtumia. Aktiiviset pienkeikat tuovat yli vuoden ahdinkoa kärsineelle alalle kaivatun piristysruiskeen.

”Live-musiikki sopii jokaiseen tilaisuuteen. Monet lahjakkaat esiintyjät tarvitsevat myös helpon tavan päästä esiintymään ihmisille. Gixon yhdistää nämä kaksi asiaa. Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi tämän uuden ja helpon tavan tilata artisti juhlaansa”, sanoo Lauri Tähkä.

”Ollaan tosi fiiliksissä, että saadaan kertoa teille meidän uudesta yhteistyöstä Gixon-palvelun kanssa. Keikkoja ja live-musaa on ollut varmasti ikävä meillä kaikilla, ja tästä syystä Haloon kanssa haluttiin lähteä mukaan auttamaan uusien lahjakkaiden artistien esillepääsyä Gixon-sovelluksen kautta”, kommentoi Haloo Helsinki!.

Vastaa