info@carnivalnews.net

Viime vuosikymmenten eurooppalaiset TOP-hitit listattuna

Eurooppa ja 1980-luku

1980-luku oli merkittävä vuosikymmen eurooppalaiselle viihdemusiikille ja monia ikonisia pophittejä syntyi tuolloin. Tässä on muutama esimerkki:

 1. ”Take On Me” – A-ha (Norja)
 2. ”The Final Countdown” – Europe (Ruotsi)
 3. ”Tainted Love” – Soft Cell (Iso-Britannia)
 4. ”Sweet Dreams (Are Made of This)” – Eurythmics (Iso-Britannia)
 5. ”99 Luftballons” – Nena (Saksa)
 6. ”Tarzan Boy” – Baltimora (Italia)
 7. ”Gloria” – Laura Branigan (Yhdysvallat, mutta säveltäjä Umberto Tozzi on italialainen)
 8. ”Self Control” – Laura Branigan (Yhdysvallat, mutta säveltäjät ovat italialaisia)
 9. ”You’re My Heart, You’re My Soul” – Modern Talking (Saksa)
 10. ”Big in Japan” – Alphaville (Saksa)

A-ha

A-ha on norjalainen pop-yhtye, joka saavutti suuren suosion 1980-luvulla. Yhtye perustettiin vuonna 1982 ja sen jäseniä ovat laulaja Morten Harket, kitaristi Paul Waaktaar-Savoy ja kosketinsoittaja Magne Furuholmen. A-ha tunnetaan erityisesti hittikappaleistaan ”Take On Me”, ”The Sun Always Shines on T.V.” ja ”Hunting High and Low”. Näiden kappaleiden musiikkivideot ovat myös saavuttaneet suurta suosiota ja ne ovat olleet merkittävä osa 1980-luvun musiikkivideoiden historiaa.

Eurooppa ja 1990-luku

1990-luvun eurooppalaiset pophitit ovat monille tuttuja ja niitä on kuultu edelleen radiossa ja televisiossa. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Ace of Base: Ruotsalaisen Ace of Basen debyyttialbumi ”Happy Nation” (tunnetaan myös nimellä ”The Sign”) oli yksi 1990-luvun menestyksekkäimmistä albumeista, ja siitä julkaistiin useita singlejä, kuten ”All That She Wants”, ”The Sign” ja ”Don’t Turn Around”.
 • Haddaway: Trinidadilais-saksalaisen Haddawayn ”What Is Love” oli yksi 1990-luvun tunnetuimmista eurodance-hiteistä.
 • Snap!: Saksalainen Snap! tunnetaan parhaiten kappaleistaan ”The Power” ja ”Rhythm Is a Dancer”.
 • Dr. Alban: Ruotsalais-nigerialaisen Dr. Albanin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat ”It’s My Life”, ”Sing Hallelujah” ja ”No Coke”.
 • Eiffel 65: Italialaisen Eiffel 65:n ”Blue (Da Ba Dee)” oli yksi 1990-luvun suurimmista hiteistä, ja se nousi listaykköseksi monissa maissa ympäri maailmaa.
 • Aqua: Tanskalais-norjalaisen pop-yhtyeen Aquan ”Barbie Girl” oli yksi 1990-luvun suosituimmista kappaleista, ja se nousi listaykköseksi useissa maissa.

Näiden lisäksi 1990-luvulla julkaistiin monia muita eurooppalaisia pophittejä, kuten esimerkiksi ”I Will Always Love You” (Whitney Houston), ”Believe” (Cher) ja ”Wannabe” (Spice Girls).

Haddaway

Haddaway on trinidadilais-saksalainen laulaja ja muusikko, jonka tunnetuin kappale on vuonna 1993 julkaistu eurodance-hitti ”What Is Love”. Hän on julkaissut useita albumeita ja singlejä uransa aikana, ja hänen musiikkiaan on kuultu myös elokuvissa ja televisiossa. Vaikka Haddaway ei ole enää yhtä suosittu kuin 90-luvulla, hän jatkaa edelleen musiikin tekemistä ja keikkailua eri puolilla maailmaa.

Eurooppa ja 2000-luku

2000-luvulla eurooppalaisen popmusiikin suosio jatkui ja monet artistit saavuttivat kansainvälistä menestystä. Joitakin tunnettuja eurooppalaisia pophittejä 2000-luvulta ovat:

 • ”Can’t Get You Out of My Head” – Kylie Minogue (Australia, asuu Iso-Britanniassa)
 • ”Hips Don’t Lie” – Shakira ft. Wyclef Jean (Kolumbia)
 • ”Glad You Came” – The Wanted (Iso-Britannia)
 • ”Whenever, Wherever” – Shakira (Kolumbia)
 • ”In the End” – Linkin Park (USA, mutta bändin rumpali Rob Bourdon on syntynyt ja kasvanut Ranskassa)
 • ”It’s My Life” – Bon Jovi (USA, mutta bändin kitaristi Phil X on syntynyt ja kasvanut Kanadassa)
 • ”Umbrella” – Rihanna ft. Jay-Z (Barbados)
 • ”Beautiful” – Christina Aguilera (USA, mutta äiti on hollantilainen)
 • ”All the Things She Said” – t.A.T.u. (Venäjä)
 • ”Hymn for the Weekend” – Coldplay ft. Beyoncé (Iso-Britannia)

Tämä on vain muutamia esimerkkejä, sillä eurooppalainen popmusiikki on erittäin monipuolista ja laajaa genrerajojen sisällä.

Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, yleisemmin tunnettu vain nimellä Shakira, on kolumbialainen laulaja, lauluntekijä, tanssija ja tuottaja. Hän aloitti uransa espanjankielisillä albumeilla, mutta kansainvälinen menestys saavutettiin englanninkielisillä albumeilla, kuten ”Laundry Service” ja ”Oral Fixation”. Shakiran musiikkityyliin kuuluu pop, rock, latino ja arabialaiset vaikutteet. Hän on myös tunnettu tanssitaidoistaan ja esiintyy usein lavalla vatsatanssin tyyliin. Shakira on voittanut useita Grammy-palkintoja ja myynyt yli 70 miljoonaa levyä ympäri maailmaa. Hän on myös tunnettu hyväntekeväisyystyöstään ja toimii UNICEF:n hyvän tahdon lähettiläänä.

Vastaa