info@carnivalnews.net

Spotify paljastaa: vuosikymmenen kuunnelluin artisti Suomessa on Cheek

2010-luvun päättymisen kunniaksi Spotify paljastaa vuosikymmenen kuunnelluimmat artistit ja kappaleet Suomessa. Listan ensimmäiseltä sijalta löytyy rap-artisti Cheek ja toista paikkaa pitää Spotifyn vuoden 2019 kuunnelluin artisti JVG. Vuosikymmenen kuunnelluin kappale on Ed Sheeranin maailmanlaajuinen hitti “Shape of You”.

Spotify tarkasteli suomalaisten kuuntelutottumuksia viime vuosikymmeneltä selvittääkseen 2010-luvun kuunnelluimmat artistit ja kappaleet. Uransa vuonna 2018 lopettanut Cheek nousi kuunnelluimmaksi artistiksi ja rap-duo JVG piti toista sijaa. Rap-musiikki on selvästi suomalaisten mieleen, sillä kolmannelle sijalle nousi yhdysvaltalainen Eminem.

Vuosikymmenen top-10-listaan mahtuu mukaan myös naisääniä. Elli Haloon johtama Haloo Helsinki! -yhtye löytyy listan neljänneltä sijalta ja vuonna 2013 debyyttialbuminsa julkaissut SANNI on vuosikymmenen seitsemänneksi kuunnelluin artisti.

Kuunneltuimpien kappaleiden ensimmäiseltä sijalta löytyy Ed Sheeranin “Shape of You”, joka oli myös maailmanlaajuisesti vuosikymmenen kuunnelluin kappale. Toiselle sijalle ylsi Alan Walkerin “Faded” ja kolmanneksi tuli Post Malonen ja 21 Savagen “rockstar” -kappale. 

Vuosikymmenen kuunnelluimmat kappaleet Suomessa:

1. Ed Sheeran – Shape of You
2. Alan Walker – Faded
3. Post Malone, 21 Savage – rockstar (feat. 21 Savage)
4. JVG – Tarkenee
5. JVG – Hehkuu
6. Avicii – Wake Me Up
7. Reino Nordin – Antaudun
8. Evelina, Mikael Gabriel – Honey
9. Major Lazer, MØ, DJ Snake – Lean On (feat. MØ & DJ Snake)
10. Passenger – Let Her Go

Vuosikymmenen kuunnelluimmat artistit Suomessa:

1. Cheek
2. JVG
3. Eminem
4. Haloo Helsinki!
5. Mikael Gabriel
6. David Guetta
7. SANNI
8. Ed Sheeran
9. Antti Tuisku
10. Robin Packalen

Vastaa